Kurs i IT-sikkerhet er et viktig aspekt for å beskytte organisasjoner og enkeltpersoner mot angrep. Så mange som 82% av alle vellykkede IT-angrep er gjort med hjelp av eller igjennom ansatte. Den økende bruken av teknologi i både personlige og profesjonelle omgivelser har vært med på å øke risikoen for IT-angrep betydelig. I følge Statista anslås kostnadene for nettkriminalitet på verdensbasis å være 8.4 billioner dollar i 2022, og 11.5 billioner i 2023. Økningen er estimert til å fortsette. Ifølge en studie fra Anti-Phishing Working Group var det mer enn 1,2 millioner phishing-angrep(epost svindel angrep) i 2018.

Vellykkede it-angrep som involverer en ansatt 82%

En av måtene å få ned risikoen for vellykkede IT-angrep er ved hjelp av kurs i IT sikkerhet for å skape en økt bevissthet om temaet. Det hjelper enkeltpersoner og organisasjoner med å identifisere potensielle trusler og ta skritt for å forhindre dem. For eksempel kan ansatte lære om phishing-svindel, som er en vanlig taktikk som brukes av nettkriminelle for å lure enkeltpersoner til å avsløre sensitiv informasjon.

Northwall tilbyr kurs i IT sikkerhet som fokuserer på å øke ansattes bevissthet rundt IT angrep og hjelper ansatte å forstå phishing-svindel og de vanligste måtene de kan bli lurt på. Målet med våre kurs er å gjøre de ansatte en del av tiltakene mot IT-angrep.

Kursholder

Mats F. Evensen

Sikkerhetsrådgiver og gründer

Om foredragsholder

Mats er en teknologi-glad person med stor interesse for IT-sikkerhet. Han har bachelor grader i Økonomi og Administrasjon og Maskiningeniør, men endte etterhvert opp som grunnlegger og dagligleder av Northwall. Mats har erfaring fra flere små og store organisasjoner, og sitter i styret i flere bedrifter. Mats har også tidligere fartstid som kursholder i teknologi sektoren, og elsker å komme ut å forelese.

Mats er opptatt av å hindre angrep ved å kunne forstå hvordan motstanderen din tenker. Dette er noe av det som blir gjennomgått på kurset hans. Etter kurset vil kursdeltagerne være betydelig bedre rustet til å oppdage digitale trusler, og være mye vanskeligere å lure i et pågående angrep.